EL BLOG DE LES VETERINÀRIES

Segueix les nostres publicacions per estar al dia sobre salut i veterinària en el món animal!

Cas clínic de Cendra: inflamació de la còrnia

11/05/2023

La Cendra ens va venir a veure amb una taca a l'ull. Després de realitzar diverses proves, diagnostiquem una inflamació a la còrnia i apliquem el tractament adequat amb una total recuperació.

Gata Cendra a consulta de Les Veterinàries de Ripoll

La Cendra és una gata comú europeu d’11 anys. Els seus tutors li van detectar una taca blanca a l’ull dret i van contactar amb nosaltres al veure que no era normal. Era la primera vegada que li observaven una lesió d’aquestes característiques.

A consulta, a més de fer un control físic general, vam realitzar una exploració oftalmològica d’ambdós ulls. L’ull esquerra era totalment normal però el dret tenia una lesió blanquinosa i rugosa a la còrnia (capa més externa i transparent de l’ull). Després de descartar les lesions més habituals com, per exemple, la úlcera corneal, vam continuar amb el protocol diagnòstic agafant una mostra per citologia (examen microscòpic d’una mostra).

Els resultats obtinguts van ser de queratitis limfocítica, és a dir, inflamació crònica de la còrnia. En aquest cas, no es va poder establir la causa de la inflamació. Els tutors van haver d’aplicar gotes antiinflamatòries a l’ull i després de 15 dies la Cendra ja estava totalment recuperada.