Malalties vectorials

Prevenció de malalties vectorials

Protegeix la teva mascota de les malalties causades per paràsits


A Les Veterinàries de Ripoll t’ajudem a protegir la teva mascota dels paràsits i les malalties vectorials. Algunes de les malalties causades per paràsits poden resultar molt greus pel teu animal i es transmeten a les persones, per tant la prevenció és fonamenta per garantir la seva salut.

TEST DE MALALTIES MÚLTIPLES

  • Leishmaniosi
  • Ehrliquiosi
  • Dirofilariosi
  • Anaplasmosi
  • Borreliosi

Transmissió de malaties vectorials

Vivim en un país on el clima afavoreix la proliferació de puces, paparres i mosquits. Per tant, formem part de la zona endèmica de malalties transmeses per vectors, com la leishmaniosi, la dirofilariosi, l'ehrliquiosi, l'anaplasmosi i la borreliosi. Són malalties molt perilloses per a la teva mascota, que poden causar danys greus en la seva salut, i a més es poden transmetre a les persones.

Les Malalties Vectorials són aquelles produïdes per una gran varietat d’agents infecciosos (bacteris, virus i paràsits) que es transmeten per mitjà de vectors com insectes (flebòtoms i mosquits) o aràcnids com les paparres, que actuen com a transmissors o com a part del cicle vital de l’agent. Dona la deguda atenció al teu company amb el test de malalties múltiples que realitzem a la nostra clínica veterinària de Ripoll.

Per què prevenir les malalties parasitàries?

Els paràsits són transmissors de múltiples malalties tant a animals com a persones. Les paparres poden transmeten greus malalties com l'ehrlichiosi, l'anaplasmosi o la malaltia de Lyme causada per la bactèria Borrelia. Els mosquits poden contagiar malalties com la dirofilària (o cucs del cor) i la leishmaniosi. En tots els casos, els riscos per a la salut de la teva mascota poden ser irreversibles, ja que poden provocar danys fatals en el seu organisme que podrien posar fi a la seva vida. I també poden contagiar a les persones. La prevenció és fonamental durant tot l'any. Realitzar un bon diagnòstic precoç també és clau per protegir al teu pelut.

Com puc prevenir les malalties vectorials?

Comptem amb diversos mètodes de control com el test de malalties múltiples, i diferents protocols per prevenir les malalties causades pel contagi de paràsits. Els collars antiparasitaris o la pipeta són algunes opcions.

Les aplicacions orals com pastilles o xarops i les vacunes poden ser altres mesures efectives perquè la teva mascota tingui més defenses per combatre els paràsits en cas que arribin a infectar-la. Recorda realitzar revisions periòdiques per evitar-te ensurts i imprevistos.

No posis en risc la salut de la teva mascota i les persones que conviuen amb ella. Assegura't de prevenir les malalties causades per paràsits al nostre centre veterinari de Ripoll.