Esterilització mascotes

gat descansa sobre un home jove

Esterilització mascotes

Esterilitza la teva mascota a Les Veterinàries de Ripoll per millorar la seva qualitat de vida i evitar malalties.

Per què és millor esterilitzar la teva mascota?

L’esterilització de la teva mascota a la nostra clínica veterinària de Ripoll permet allargar i millorar la seva vida perquè redueix la possibilitat de desenvolupar greus malalties. En eliminar l’aparell reproductor eliminem la possibilitat de desenvolupar qualsevol malaltia a conseqüència de les hormones sexuals com, per exemple, el desenvolupament de tumors.

L’esterilització baixa l’estrès que causa el canvi hormonal i disminueix l’instint sexual, amb la qual cosa està més tranquil·la. A més, en reduir el nombre de naixements, també es redueix el nombre d’abandonaments.    

dona abraça a gos golden retriever

Tècnica quirúrgica

En el cas de l’esterilització de les femelles s’extirpen els ovaris i la matriu, i en els mascles s’extirpen els testicles (és el que es denomina com castració). En els dos casos, fem servir l’anestèsia inhalatòria. L’animal roman en tot moment monitoritzat i sota supervisió de les seves constants vitals.

Cures post operatòries

Consisteix en la desinfecció de la zona d’incisió on hi ha la sutura i en l’administració de medicació durant uns pocs dies. Al nostre centre veterinari de Ripoll supervisarem la correcta evolució de la cicatrització les vegades que sigui necessari.

gat en braços d'una dona mirant a càmera

L’esterilització de la teva mascota a Les Veterinàries de Ripoll permet allargar la seva vida perquè redueix la possibilitat de desenvolupar malalties.