EL BLOG DE LES VETERINÀRIES

Segueix les nostres publicacions per estar al dia sobre salut i veterinària en el món animal!

Com cuidar la teva mascota a l’estiu

19/07/2021

A la nostra clínica veterinària de Ripoll estem al teu servei perquè tu i la teva mascota tingueu unes vacances segures i tranquil·les.

A l’estiu no has de baixar la guàrdia en la cura de la teva mascota. A Les Veterinàries de Ripoll et donem algunes recomanacions i pautes a seguir per evitar-te algun que altre imprevist. Has de tenir a punt la seva documentació, preparar amb previsió la seva maleta o facilitar el seu desplaçament. Pren nota d’aquestes recomanacions i gaudeix de l’estiu amb la teva mascota!

Cartilla sanitària al dia

En qualsevol cas, si viatges amb el teu amic pelut has de portar la seva cartilla sanitària amb totes les seves desparasitacions i vacunes al dia, ja que en altres comunitats autònomes són obligatòries. Recorda que les infeccions parasitàries (paparres, leishmaniosi, etc.) es disparen en els mesos de calor i en àrees humides. Un altre aspecte a tenir molt en compte en vacances és la seva identificació amb collar i microxip. Sabies que és en aquest període quan més robatoris i pèrdues de mascotes es denuncien?

La prevenció dels paràsits en la teva mascota

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l’estiu. Les elevades temperatures aviven l’activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de la infecció bacteriana Lyme, de la dirofilària o de l’Ehrlicia, que també pot afectar persones.

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessaris si pretens viatjar amb la teva mascota. T’aconsellem collar, pipetes o pastilles que t’ajudaran a desparasitar al teu animal de companyia.

Compte amb la leishmaniosi canina

La nostra atenció s’ha de centrar igualment en la leishmaniosi, una malaltia que afecta greument als òrgans que són afectats i que pot conduir a la mort del teu fidel amic. Els nostres professionals s’encarregaran de realitzar un test complet a la teva mascota per elaborar un diagnòstic i t’ajudarem a prevenir la leishmània. En cas que el test resulti positiu, iniciarem el tractament adequat i et proporcionarem tots els consells necessaris per a la seva correcta cura i alimentació per a proporcionar-li una millor qualitat de vida.

 

Els riscos de la calor per al teu animal

L’excessiu calor pot tenir conseqüències negatives per a la salut de la teva mascota. És important que posis tot el que estigui a la teva mà per evitar que tingui un cop de calor. Si panteixa massa, té la boca seca o es mostra feble, tens motius per preocupar-te. Segueix algunes recomanacions per protegir al teu pelut de les altes temperatures. Assegura’t de proporcionar hidratació suficient i de refrescar l’ambient on es trobi. A més, evita els passejos i les activitats físiques intensives en les hores més caloroses.

Si el teu animal de companyia viatja en avió

Si el vostre destí és llunyà i la teva mascota ha de viatjar en avió, cap problema ja que moltes aerolínies accepten mascotes amb més o menys restriccions, tant si van amb tu a bord o en celler. Informa’t amb antelació i no oblidis de treure el seu passaport europeu, ja que és obligatori per a moure's per països estrangers de la Unió Europea. Arriba amb temps a l’aeroport per evitar possibles imprevistos i tingues present que el transportí en què viatja estigui homologat.

Tu i la teva mascota a la carretera

Recorda que abans de posar-te al volant, si viatges amb la teva mascota heu de tenir present alguns consells. Si és dels que es maregen a la carretera, hi ha pastilles que faran el trajecte més agradable. Procura no donar-li de menjar just abans de sortir de viatge, porta aigua per refrescar-se en l’interior del cotxe, i no oblidis portar-la degudament subjecte al seient del darrere. A més de l’arnès ancorat al cinturó de seguretat, pot ser convenient utilitzar un transportí per evitar que el teu animal es mogui en excés. Evita que la teva mascota tregui el cap per la finestreta amb el vehicle en marxa.

Allotjaments pet friendly

Gaudir junts de les vacances és una cosa irrepetible. I cada vegada més fàcil. Molts establiments s’han convertit en pet friendly, llocs que et permeten portar al teu fidel amic sense que li prohibeixin l’entrada, ja sigui per menjar o beure o fins i tot allotjar-vos junts sense major problema. Cada allotjament té unes regles i restriccions que hauràs de respectar durant la vostra estada, per això és important comunicar-te amb l’hotel amb la deguda antelació, a més de per conèixer tots els serveis que t’ofereix a tu i la teva mascota.

Prepara la teva mascota per a les vacances i evita riscos i imprevistos. A la nostra clínica veterinària de Ripoll estem al teu servei perquè tu i la teva mascota tingueu unes vacances segures i tranquil·les, sense imprevistos!