EL BLOG DE LES VETERINÀRIES

Segueix les nostres publicacions per estar al dia sobre salut i veterinària en el món animal!

Com actuar si et trobes gatets de carrer

08/06/2022

A Les Veterinàries de Ripoll t'informem sobre sobre els passos que has de seguir si et trobes gatets al carrer i les cures que els has de proporcionar.

El primer que s'ha de fer és assegurar-se de que realment estiguin sols, ja que a vegades es dona per fet de que estan abandonats quan realment la mare és a prop.

Si no n'estem segurs és millor no tocar-los, degut a que si ho féssim la mare els podria rebutjar. Però si realment ens assegurem que estan abandonats (tornem al cap d'unes hores per exemple i estan inquiets, amb gana, bruts, freds,...) podem recollir-los.

És molt important que, una vegada els recolliu, els hi doneu escalfor i que us dirigiu al la nostra clínica veterinària de Ripoll per comprovar quin és el seu actual estat de salut. També us resoldrem tots els vostres dubtes i rebreu les recomanacions sobre com tenir-ne cura de forma correcte.

Quan traslladem els gatets a casa, els hi habilitarem una habitació on puguin estar tranquils, segurs i calents. Podem proporcionar-los mantes i també altres objectes que produeixin calor, com una ampolla d'aigua calenta (entre d'altres), posant una manta o tovallola a sobre, evitant el contacte directe amb l'escalfor per tal de que no es cremin.

És molt important no alimentar-los amb llet de vaca, ja que el seu organisme no està preparat per a poder-la digerir correctament. A Les Veterinàries de Ripoll tenim preparats especials que són exclusivament per a gatets que substitueixen la llet materna i biberons completament adaptats.

Contacteu amb nosaltres per qualsevol dubte o aclariment, estarem encantades d'assessorar-vos.